Vaalihuumaa tai sitten ei

Manataanko marraskuuta?

Olen samaa mieltä tämän Salon Seudun Sanomien uutisen kanssa. Marraskuuta manataan. On synkkää ja on pimeää. Ei jaksa, eikä viitsi.

Marraskuun voisi kyllä minunkin puolestani vaikka lailla kieltää, mutta vaikka kieltäisi, niin eipä tuo kovin paljon auta. Eikä auta, vaikka EeUun kautta mielipidettä kyseltäisiin ja lopputulokseksi tulisi marraskuulle eit. 30 päivää lokakuun jälkeen on ja pysyy ja ne päivät on elettävä, jotta pääsemme joulukuuhun. 

Tällaisia päiviä kuin tänään: Salon alueella on kaunista ja ruohokin viheriöi, tällaisista tykkään. Ja kyllähän tämä tästä vielä iloksi muuttuu, sillä ensi viikolla tämä kuukausi on mennyt inhokki ja se on yks hujaus vaan, niin jo alkaa kevät!

Miten Sinä, joka tätä kenties luet, miten Sinä marraskuun läpi viet? 

Hyviä vinkkejä kiitos.

 

..

 

Viihteen puolelle tämän nyt tuuppaan, vaikka voisi tämä olla vapaa-aikaakin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ratkaisu on yksinkertainen. Maapallon magneettinen napaisuus pitäisi vaihtaa syys- ja kevätpäivän tasauksena siten, että joulukuussakin Lapissa olisi yöttömiä öitä.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti
Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Vaikka marraskuu ei mun suosikkikuukausi olekaan, niin on tässä kaks hienoa päivää. Ihan kiitollinenkin olen. On 1.11. ja 20.11. Nuo ovat keskimmäiseni ja vävyni syntympäivät!

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Jos ratkaisu on yksinkertainen, ei toteutus välttämättä ole, valitettavasti.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti Vastaus kommenttiin #4

Entäs ilmastonmuutos? Jos se sitä on, mitä ennustetaan (jotain toki jo nähdäänkin), niin mitäs sille sanot? Helpottaako se marraskuun sietämistä, jos lämmintä on ja ruoho viheriöi? Minua helpottaa. Ainakin vähän.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mikä tässä nyt enää, kun enää kuukausi ja päivä alkaa taas jatkumaan. Lumettomuus oudoksuttaa, mutta aikoinaan Skoonessa asuneena pidän tätä vain luonnon tarjoamana vaihtoehtona näille leveysasteille. Napapiirin pohjoispuolella sentään asustelen.

Poikani syntymäpäivä on 11.11. joten se merkitys osuu tännekin. Syntymävuonna oli kyllä ainakin kaksikymmentä astetta pakkasta :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistan lapsuudesta kuukausien riimityksiä ja marraskuusta sanottiin: "Marraskuussa musta maa, valkolunta vartoaa". Joten kyllä sitä lumettomuutta on aiemminkin pidetty oletusarvona.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vuonna 1967 syksyllä kun asustelin Jorvaksessa, niin etelärannikko oli pitkään lumeton. En jaksa muistaa että oliko aivan marraskuun loppuun asti. Täällä liki tuhat kilometriä pohjoisempana sellainen on harvinaisempaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Lapsuudestani muistan, että Helsingin niemellä noin joka kolmas joulu oli likipitäen lumeton.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti Vastaus kommenttiin #10

Olishan se hienoa, että joulun aikaan olisi lunta. Alla esille nostamani linkin (millainen sää syntymäpäivänäsi) kautta voi eri vuosien joulutkin tarkistaa. Että oliko vesi- vai lumikeli. Nooh, mitäpä ei netti kertoisi!

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Tämä on Tuurelle, kommenttiin numero 6, mutta eipä suistu linkittämään.

Minä en keskimmäiseni syntymäpäivän säästä muista muuta kuin, että lunta ei ainakaan ollut. Mutta minäpä selvitin sen päivän sään tällä tavalla:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000943073.html

On ollut poutaa ja lämpötila 0.1 C

Uteliaisuuteni/tiedonhalu pisti klikkaamaan myös nuorimman ja vanhimman syntymäpäivien säätiloja. Nuorimmaisen kohdalla lokakuun ensimmäisenä päivänä 1987 on poutaa ollut silloinkin ja mittarissa 7.9. Vanhimman syntymäpäivän muistan muuten, mutta en lämpötilaa. Päivä on 16.5. ja tuolloin on yleensä kylvöt tehty. Vuonna 1977 ei ollut, ei kunnolla edes aloitettu ja mittari on näyttänyt 8.8. Oli tosi kalsee kevät. Eikä ollut kovin kaksinen kesäkään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hauskahan noita menneitä on katsella, vuonna 1960 ja sen jälkeen syntyneiden. Meikäläinen on niin vanha, että säätietojakaan ei syntymäni aikaan liene niin tarkoin paikkakunnittain kerätty :)

Toisaalta, nämä säätiedot taitavat olla kuitenkin tarkempia kuin kellontarkkaan syntymäaikaan perustuvat horoskoopit.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti Vastaus kommenttiin #16

Ei ole meikäläisenkään syntymävuotta tässä linkissä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000943073.html, mutta on tuo hyvä linkki nuoremmille. Meille vanhemmille se sopii muistin virkistämiseksi. Minä en ainakaan viime vuosien jouluja, juhannuksia, vappuja sun muita enää muista. Että oliko lunta vai räntää. Tuosta voi tarkistaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Marraskuu on mukava kuu
minä huudan juhuu
ei pidä vaipua synkkyyteen
hip hei taas mä meen...

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Minä olen tälle marraskuulle järjestänyt kolmet katkot. Piristävät sellaiset. Viikoilla 45, 46 ja 47 olen ristellyt. Kaksi kertaa Tukholmaan ja takaisin. Eilen Tallinnaan ja tänään takaisin. Ja kun ensi viikkoon sovitan vielä yhden menopäivän ja muutaman kokouksen, niin enköhän minä tästä tämänvuotisesta marras -harmistuksestani selviä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä menen aamulla lapioimaan 16 m3 sepeliä. Siinä se marraskuinen päivä menee mukavasti.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti Vastaus kommenttiin #15

No ohhoh. Se nyt sentäs jää näkyville. Jos olis sama määrä lunta, niin se olis äkkiä muisto vain. Mutta lapioiminen, oli sepeliä tai lunta, se on hyvää hyötyliikuntaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Hyötyliikunta on parasta lihashuoltoa, ilman lihaksia ei vanhuutta voi ottaa terveenä vastaan. Vanhuus on ihmisen parasta aikaa, siksi sitä pitää vaalia;)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Tänään 24.11.2018 on Salon seudulla niin niin kaunis päivä, että vähän jo alkaa hävettää, kun marraskuuta manasin, moitin ja motkotin.
Kuukausi näyttää nyt sitä kaunista puoltaan vissiin ihan kiusaksi minulle. Että tästä saat!

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Ihana muisto Salosta marraskuussa 1975. Katselin Salon synnytysosaston ikkunasta laajoja viheriöiviä peltoja, oli tytär syntynyt.

Talvi-75 oli Salossa lähes lumeton ja lauha. Sisämaasta muuttaneena en ollut tottunut sellaiseen. Tuntui, kun olisin muuttanut ulkomaille.

Lämpimät terveiset sinne Saloon.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kiitos terkuista.

Minulle tuttuja maisemia olet sairaalan ikkunasta katsellut. Nykyään Salon synnäriä ei enää ole. Synnyttäjät suunnistavat joko Turkuun tai Lohjalle. Taistelu sen säilyttämisestä oli kovaa, mutta vaikka adressiakin https://www.adressit.com/keskustelu/66821/start/75 allekirjoitettiin, niin isoset päättäjät voittivat kisan.

Toki, jos oikein viimeisen päälle mietitään, niin eihän meiltä matka Turkuun tai Lohjalle ole mitään (50-60 km), jos sitä vertaa esim. Rovaniemen ja siitä pohjoisemmassa asuvien synnyttäjien matkoihin. Meillä päin on vaan totuttu siihen, että "kaik on liki". Ilmaiset parkkipaikat joka puolella cityä ovat omanlaisensa must, pyhä lehmä. Niihin ei kosketa edes pitkällä tikulla!

Ei meillä kaavojakaan noin vaan muuteta. Tässä Sinulle Elle, entiselle salolaiselle tiedoksi viimeisin, jo pidemmän aikaa esillä ollut kohina: http://salo.tjhosting.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=me...

- poytäkirja/päätös julkistuu 27.11.2018

Tämän blogin suosituimmat