Vaalihuumaa tai sitten ei

Vanhukset verkko-ostoksilla

Ei ihan vielä, mutta kohtpuoliin. Soikean pyöreä syntymäpäiväni lähestyy, mutta tähän en sit näköjään vielä yllä: että hopeasurffaaja olisin. Siis 76 täyttänyt.

Olemmeko me nuoremmat sitten kultasurffaajia vaiko -pronssisellaisia?

Ja mitäs laatua tämä meidän nuoriso sitten on? Lapsista puhumattakaan.

Eihän tässä maassa kohta löydy paikkaa (yleisellä paikalla olemista tarkoitan), etteikö joku pienempikin ihmisen "poikanen" jossain penkin kulmalla istuisi ja hiplaisi puhelintaan tai tablettia, mitä noita nyt onkaan, jatkuvalla nettiyhteydellä olevia vempaimia.

Meikäläisen puhelin on sellainen, että jos sen joku Mies  tansseissa käsilaukustani pilkahtavan näkee, niin jo kysyä pöläyttää, jotta mistäs Vanhan Tavaran Kaupasta tommosta mallia vielä ostaa saa. Joku Nokia se on, just tilasin uuden akunkin ja hyvin pelittää, joten miks vaihtaisin. Saan soitettua ja otettua puhelun vastaan, saan viestit sinne tänne ja jopa kuvasellaiset. Miksvarten mun joku hieno Älyjuttu tarttis hankkia? Eihän semmonen mahdu kunnolla edes pikkupikku käsilaukkuuni.

No tuo vuodatus ei ole mun pääasiani tänään, tässä ja nyt, vaan tämä uutinen

Vanhukset löysivät verkkokaupan aikuisviihteen

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/verkkokaupan-yllatys-vanhukset-ostavat-aikuisviihdetta/cfPFuWFv

ja sieltä tällainen infon pätkä: " yli 85-vuotiaat ostivat aikuisviihdetuotteista 14 prosenttia, joka on lähes yhtä paljon kuin 36–45-vuotiailla (15 prosenttia) ja jopa enemmän kuin 46–55-vuotiailla (9 prosenttia). Ja vielä: yli 85-vuotiaat ovat löytäneet verkkokaupan.

Nii. Että ei se enää toimikaan se ajatus, että verkkokauppa on nuorille ja kauppaliike vanhemmille.

Hienoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kyllä minullakin jo joitain verkkokauppaosoitteita on, vaikka tuota Älyävää puhelinta ei vielä olekaan!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Älyävä känny on kyllä siitä ihana, että valokuvia voi aina ottaa ja myöskin lähettää niitä heti tuoreeltaan:) Ei se nyt maailman tärkein asia ole, mutta hauskaa on myös, kun voi vaikka pitkään terveyskeskuksessa jonottaessaan leikkiä täysin rinnoin kuvillaan ja muokkailla niitä uuteen uskoon. Kokeile, niin huomaat sen arvon, etkä olisi ainoa joka on sen huomannut:)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kiitos Kaija.
Älyävä, älyävä juu.

Muutaman ystävättären ÄlyÄvää ain silloin tällöin katselen ja vähän kokeilenkin, siis hiplailen, et millainen se on käteen, mutku se ei vaan sytytä.

Nettiyhteyteni toimii pöytäkoneella ja on ihan sujuva, mut ulvoo sekin nyt, että päivitä-päivitä Windows kymppi. Cityni puolesta minulla on kannettava, ihan söpönen, mutta en sitäkään käytä kuin kokoustilanteissa.

"Nii. Olenkoha mää liia laisk opettelema uut vai olek mää muute vaa vähä vanha-aikkane?"

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pöytäkoneella minäkin mieluiten kirjoitan, kun on nuo nakkisormet, jotka tekevät pienillä nappuloilla jatkuvasti virhelyöntejä.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Jatkoa Kaijalle, jos tätä viel vilkaiset.
Mitäs tähän älyävään sanot?

Windows 10:n ominaisuus pöyristyttää: Käyttää tietämättäsi nettiä

http://www.uusisuomi.fi/teknologia/95872-windows-1...

Mun mielestä tuo alkaa olla yht paha kuin punkin purema.
http://zzz333.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/2...
(hyvä info Sinulta)

Siihen sentään saa lääkettä, jos ajoissa huomaa, mut mitäs tavallinen taariainen, joka ei tietotekniikasta niin kauhiasti paljon ymmärrä, tekee Microsoftin kans??

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#4/MH: "älyvään .. Windows 10.."

Teillä on noin hienot pelit, että saa valokuvat ja kaikki. Pari vuotta sitten sain elämäni ensimmäisen kännykän, joka oli uusi eikä lapsilta peritty. Se tuli kylkiäisenä, kun hallinto tilasi jonkun kulttuurilehden, joka on enempi fokusoitu naisväelle. Nokia siinä lukee, mutta numero puuttuu tai sitten se ei ole yltänyt numerolle. Väri on pinkki ja takakannen vedin varmuudeksi teipillä kiinni, kun rintataskusta tipahtaessaan siitä lensi aina akku ties minne ja sai sitten päivitellä sitä. No suomenkielen sanavarastoa se tietysti kartutti.

Puhe ja tekstiviestit kulkevat, boxin peruutin ja laskinta joskus käytän, kun tarkistan paljonko pirssi taas söi bensaa l/100 km. Siinä se sitten tuo aikuisviihde on.

Pöytäkoneeseeni oli rinnakkaisjärjestelmääni pakko tehdä ilmainen päivitys Window 10, kun skanneriin ei löydy ajureita Ubuntulle, jota virushuolten vähentämiseksi käytän poikkeuksetta muulloin. Skannauksen ajaksi pistän modeemista virran poikki.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Hienot pelit. On vai?

On minullakin tuollainen lehden tilaamisen kylkiäisenä (Kotiliesi tais olla) tullut puhelin. Hyvin se soittaa ja soi ja viestiäkin voi lähetellä ja vastaanottaa, mut muisti siin on pikkusen huono, semmonen vähän dementtinen! Hävittää viestejäkin ain välillä! Käytössä se känny silti on. Toimii mun virallisena puhelimena (sen numeron fonectakin antaa), mutta en minä sitä yleensä mukanani kuljeta!

Kamarin nurkassa se telefooni ennen vanhaankin oli. Seinässä kiinni.

Miksvarten sitä tänä päivänä tarttis puhelin koko ajan korvassa/kädessä kiinni olla?

Kuka tohon seliselin antais?

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Mutta tämä toinen juttu: tämä windows kympin päivittäminen.

Toteat Jaakko näin: "Pöytäkoneeseeni oli rinnakkaisjärjestelmääni pakko tehdä ilmainen päivitys Window 10, kun skanneriin ei löydy ajureita Ubuntulle, jota virushuolten vähentämiseksi käytän poikkeuksetta muulloin. Skannauksen ajaksi pistän modeemista virran poikki."

Onks toi kymppi pakko päivittää?
Milläs minä ne kaik mahdolliset tietojeni rosvoamiset osaan estää?
Jos se tämmöstä on mitä kerrotaan:
http://www.uusisuomi.fi/teknologia/95872-windows-1...

Siis haloo-haloo!
Kuka neuvoo, kuka kertoo?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #8

>#8/MH: "..haloo.."
Kerron mielelläni, kun en ymmärrä enkä tiedä asiasta mitään. Arvaan että vanhemmilta versioilta (W7) häviää tuki ensi vuoden puolella, jolloin se on hyvä alusta virushyökkäyksille eli kone on aina tukossa.

Ystäväni, joka oli ostanut juuri uuden koneen, sanoi laitattaneensa W 10:n pelittään niin kuin se olisi kuin W7 eli siellä lienee vimpstaaki, jolla W10 saadaan näyttämään tutulta W7:lta. Toisekseen ladatessani W10:ä siellä esiintyi myös painike, jolla kuukauden sisällä sai muuttaa takaisin W7:an, jos uusi ei tyydytä.

Mitä tuohon W10:n jakeluun tulee, niin onko siitä tavalliselle tallaajalle paljonkaan vahinkoa; moraalista en sano mitään.

Lopuksi tärkein: älä usko, mitä kerroin, vaan kysy kysy joltakin, joka todella tietää. (Jo antiikin filosofit olivat varmoja, että mielipide on totuuden vastakohta.)

Lisäys: Tv uutiset klo 18 - 'Win 7 tuetaan vielä 10 vuotta.' Mitä se tarkoittaa, en tiedä enkä uskalla arvata.

Tämän blogin suosituimmat