Vaalihuumaa tai sitten ei

"Karhun näkeminen on aina ihmeellistä"

Otsake on lainattu valokuvataiteilija Heikki Willamolta. Tänään avattiin hänen valokuvanäyttelynsä Salon taidemuseossa. Myyttinen matka on näyttelyn nimi ja sitä se kyllä on.

Mustavalkoiset kuvat, niiden luo pysähtyminen vie katsojan kuva kuvalta syvälle metsään ja luontoon. Eläimet ja maisemat on kuvattu Suomessa, Pohjois-Norjassa ja Islannissa.

Minä ihastuin Karjalohjalla kuvattuun biisoniin. Eläimen naamassa ja karvaisessa ruhossa roikkui lumihuurua ja ilme oli kuin se olisi halunnut sanoa: etkös ole ennen tämmöstä otusta nähnyt? Vaikka otuksen ilme ystävällinen olikin, niin karkuun olisin juossut ja lujaa, jos livenä moiseen olisin törmännyt. Kuvauksen kohteena olleet karhut olivat myös suosikkejani. Ja hevoset. Tai no, mitäs sitä erottelemaan. Upeita kuvia kaikki.

Miksvarten tämä kirjoitus? Tämä on siks, että nyt sain kolmannen syyn, perusteen vietellä Sinua, tämän jutun lukijaa Saloon. Aihe on tämä: Heikki Willamo, Myyttinen matka, Salon taidemuseo Veturitalli 4.2.-7.5.2017.

Edelliset viettelykset ovat tässä: Tul meilpäi  ja Lusikallinen Suomea -leivos.

 

..

 

Veturitalli on lähellä linja-auto- ja rautatieasemaa, lähellä on myös kauppakeskusplaza. Tori ja Kuiron Leipomo ovat "toispual jokke", joskaan eivät kaukana nekään! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

TV:ssä näin Willamon kuvia. Kiinnostavia ovat. Taidolla tehtyjä.

Puhuimme jokin aika sitten mieheni kanssa mustavalkoisista kuvista. Niitäkin voisi ottaa. Filmiäkin on taas alettu valmistaa. Voisi kaivaa vanhan filmikameran esille, mutta ilmeisesti filmi pitäisi itse kehittää. En tiedä kehittävätkö niitä enää liikkeet, jotka kameroita myyvät ja kuvia ottavat. Vaikeaa kehittäminen ei ole. Sitä joskus olemme tehneet. Willamokin lie itse kuvansa tehnyt alusta loppuun, eihän taidetta ilman sitä synny.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minäkin näin näitä hienoja kuvia ja taiteilijan haastattelun jossa ilmaisi huolensa metsäluonnon tuhoamisesta. Yhteinen on huoli ja suru.
Kyllä jossain varmaan kehitetään kuvia filmiltä, mutta voi olla aika kallista nykyisin.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Minulla on sellainen kuvankäsittelyohjelma, jolla saan kuvan värin vaihdettua. Muutamaa äsken kokeilin. Ja helpolla tuli mustavalkoista.
Vähään aikaan en ole kuvia kehittänyt, joten en tiedä, minkä näköisiä ne sitten livenä olisivat.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Nonnih. Täällä olevan oman kuvani muutin mustavalkoiseksi. Tarkkuutta siinä ei ole, mutta ei sitä ollut alkuperäisessäkään.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Uusin Heikki Willamon valokuvakirja on sekin nimeltään Myyttinen matka. Kerrottiin, että sitä saa myös englanninkielisenä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Karhut ovat sen verran eksoottisia, että kirja saattaa kiinnostaa maailmalla. Olivat ne pitkäsarviset lehmätkin aika hurjan näköisiä Kyllä tuo näyttely pitäisi nähdä.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Kirjoitan omassa blogissani valokuvanäyttelystä verkossa. Tätä lukiessani tulee mieleen, että tuo näyttely olisi kiva nähdä. Tahtoisin vaikka käydä Salossa katsomassa. Kannatan perinteisiä näyttelyitä, mutta mistähän johtuu, että verkon valokuvanäyttelyt eivät vielä ole kovin yleisiä?

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Tervetuloa vaan Saloon.
http://www.salontaidemuseo.fi/kaynti/sijainti/

Ja Veturitalliin!

Pääsymaksut 2017, alv. 0%

8 e aikuiset
5 e eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, ryhmät (väh. 10 henkilöä), Salon Taiteilijaseuran jäsen, Taiteilijajärjestöjen jäsenet (Ornamo, Muu ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen kuvataidejärjestöjen liitto (SKjL, Suomen taidegraafikkojen liitto,Suomen taidemaalariliitto, Valokuvataiteilijoiden liitto)
Museoperjantai: vapaa pääsy kunkin kuukauden ensimmäisenä perjantaina

http://www.salontaidemuseo.fi/kaynti/aukioloajatja...

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Salo on mielenkiintoinen kaupunki, kulttuuriympäristöä. Olin siellä kerran käymässä ja seurasin kirkolla nuorisotyötä. Hyvää työtä tekevät!