Vaalihuumaa tai sitten ei

Kaikki blogit puheenaiheesta Peruna

Laitoin perunan kukan sun korvasi taa

Laitoin perunan kukan sun korvasi taa...

Satuin tähän lauluun Youtubessa: "Perunan kukkiessa". En ole ennen kuullut laulua perunan kukasta, mutta onhan se kaunis muitten kukkien joukossa, mutta jotenkin jäänyt varjoon...

Potut maahan

Viikko sitten naapurimme päätti kynttää peltoamme omalla traktorialla, koska pihallamme oli ennen vanhaa perunapeltoa. Kuka sellaisesta tarjouksesta kielttäytyisi? Kaivurilla hän raivasi alueen kunnolla ja sitten sellaisella vanhalla koneella maata muokatiin. Tänään kävimme haaravoimassa peltoa  ja eiku naapuri lainasi meille sellaisen akka-auran. Nimi nauratta vielä.

Dijon-ahventa ja luomuperunoita

Lähikalaterveisiä saaristosta!

Useat ihmiset pyysivät minulta tätä herkullista kalaruokareseptiä, joten eipä auta kuin kirjoittaa jälleen uusi ruokateemainen postaus!

Tämä ruoka on helppotekoinen, mutta tuloksena on hienostuneen makuinen kalaruoka, josta saa tarvittaessa rakennettua näyttävänkin annoksen.

Herkulliset röstipotut

Röstiperunat tulivat puheeksi Ari Alsion blogissa. Seija  Nylund neuvoi ystävällisesti niiden valmistuksessa ja kun kaupassa oli sopivasti isokokoisia perunoita irtomyynnissä päätin kokeilla.

Olen muistaakseni joskus aikaisemminkin kokeillut, mutta en saanut niitä pysymään nätisti koossa.

Raastoin ison sipulin raastinraudan karkeimalla raasteterällä.

Julkaise syötteitä